De Band

Kilshannig is een Noord-Hollandse 5 mansformatie en brengt akoestische luistermuziek uit voornamelijk Ierland en Schotland, waarbij u kunt rekenen op ingetogen ballades met prachtige harmonieën. De driestemmige zang is het kenmerk van deze band. Maar de sprankelende en opzwepende instrumentale nummers komen ook zeker aan bod. Kilshannig maakt luistermuziek waarbij u de voeten niet stil kunt houden en u meeneemt naar de westkust van Ierland.

Kilshannig brengt al ruim 25 jaar traditionele Ierse muziek. De naam van de band is afkomstig van het kleine gehucht Kilshannig (in het Iers Cill Seanaigh ofwel de kerk gesticht door St. Seanach).

De bezetting van Kilshannig bestaat uit een vijftal zeer toegewijde muzikanten die veelal meerdere instrumenten bespelen zoals viool altviool, (low)whistles, anglo-concertina, bodhrán, contabas, gitaar en bouzouki. Het geluid van Kilshannig wordt voorts gekenmerkt door de vaak driestemmige zang en de heldere tenor van de leadzanger. Kilshannig speelt vocaal en instrumentaal eigen arrangementen van bekende en onbekende nummers uit de Keltische muziektraditie.

De leden van Kilshannig zijn regelmatig naar westkust van Ierland geweest om te genieten van de imposante natuur en mystieke cultuur van dit prachtige eiland, om locale muzikanten te ontmoeten, en aldus inspiratie op te doen voor hun repertoire en hun arrangementen. Het spelen op festivals, het bezoeken van de talloze sessies en de indrukken van plaatsen als Doolin, Corofin, Lisdoonvara en het prachtige gebied the Burren gaven de muzikanten steeds ruim voldoende inspiratie voor een reeks sfeervolle optredens.


De band bestaat uit:

Frans Kouwets - Zang, Bouzouki, Gitaar

Rob Baas - Zang, Gitaar

Jan Postma - Zang, Bas, Bodhran

Louis Kouwets - Whistles, Anglo Concertina, Bodhran, Zang

Laura Schuit - Viool, Altviool, Zang